Tuesday, 14 January 2014

Camera ku !


Assalamualaikum ! Ke-excitedan org skunk ni memang gile ah ! Org punya camera 3600 boley guna balikkk ! Setengah tahun tau xguna !

               "Jap ! Nape !"

Sbb org punya camera punya charger , ilang ! Puas cari dh ! Org memang harap sgt leh jumpa ! Last last , memang xde harapan arh . Kat bilik papa , bilik org , memang xde . Org dh suruh papa org belikan camera punya charger , and , papa ckp nk beli , tapi papa asyik xigt aje , asyik xde duit aje , asyik malas aje ! Org geram ugak tp , papa ni jenis org yang xleh melawan ngan dia , kalo melawan mulalah mengamuk , baling gelas lah , sepak bakul sampahlah , lempar kerusi lah , baling Samsung la , nokia lah ! Xleh teguq sikit , dh *nyentoks
Lepas tu org tawakal jelah . Kalo teringat kat cik nikon cooplix tu , org cri la dia punya charger , setiap sudut  , ! Memang penat giler .

                "jap ! Sbb ape nak cari sesangat cik N tu ?"

Ya Allah mesty la sbb , org yang beli nikon tu , ! Mahal taw ! Tapi kenkadang , menyesal ku akuii ! Kenapa org beli nikon tu eeh ? Time tu org form1 . And at the same time , org memang mengidam nk nikon , sbb nampak stylo , yelah and fakta la yang DSLR tu lebih cun ag drp nikon sbb UAI guna , , futhermore mende tu mahai . Sbb tu org amek keputusan nk beli yang murah je , and fon org pun cap kaki merpati je . Xde wifi , camera , huhu . .




Lepas 2 , 3 bulan beli , and mase tu bulan 8/12 , papa org kasi laar dy punya fon SAMSUNG SII ,
             'xkenal ?'

Alah yang macam I-Phone tu , sbb model ni tiru model I-Phone . Mahal la ! Dekat rm2000 camtu , sbb papa org beli time model tu keluar , memang dlm seminggu model tu kuar dia terus beli , mybe skunk ni murah abis dh SII ,
Papa org kasi sbb dy nak beli yang SAMSUNG SIII , and model tu baru je keluo , bak kata org , rambang arh . Nampak canggih sikit beli ! Ish3
Lepas papa org kasi Samku vs samsung s2 , memang xguna langsung cik N , sbb fon tu dh ade camera , and org just charge je bile cik N lapa ,  Lepas tu ilang la riwayat charger tu , org pun xteringat langsung sal charger sbb org charge dlm bilik je ! Xpenah charge lua bilik , and org amek pi simpan la nikon tu dlm kotak and tinggal kat plug tu , and charger niko tu ! Dlam 1bulan baru org perasan yng makanan nikon dh ilang .

Lepas perasan ! ape lagi , nama pertama yang kelua dri mulut org yang xlain xbukan ,
     "mama ! ! ! charger nikon mane pegi ! mama ade nampak tak ? tetibe je Ghaib Bin Hilang ni mama !"

perkataan second yang memang sejak azali lagi ,
       "amani ! adik ade amek ke ? ? ? ? !"

lepas tu , semua xnampak lah pulak , apelagi , org pun cari-cari-cari-cari , xjumpa , 3kali jumaat dah cari , dalam rumah , kecuali , satu bilik ni , 'bilik kakak guwa' , 
           "what ? cakap cari semua sudut dlm rumah ? apekes xcri kat dlm bilik akak ?"
wait a second ! ! ,
          "do you know that my sista behaving like , ish , korang tau taaak , yang dia ni , akak org ni , hish nk ckap pun susah ! perangai dya Nauzubillah , memang sakit aty kalo pikir balik , ! so i take a decision that not to talk about this , tong - tong:"

okay , then hari ni , malam tadi , lam kul 12:50 camtu , org mintak la nak masker ngan akak sbb saje lah kan nak try , then akak pulak yelah la , perangai dyia kan , yelah , huhh *mengeluh smbil hantuk kepala dekat komputer ,
yelah org masuk dulu dlm bilk sambil cri mende alah tu , atas meja , xdak , atas katil , xdak , atas almari , takdak , org pun tanye akak kat mane mende tu ? hm , yelah , perangai dyia kan , ,
         "hish ! perangai canneeee ! ? perangai-perangai , cer try cakap sal akak tuu ,"

ya Allah , nak cakap sal makcik tu memang susah , sbb meleleh pulak tukang bace ni bace sal dyia , okay , org citer sikit je sal akak , dyia ni jenis , payah nak bawak bincang , payah nk jawab soalan yang memang senang , n memang jenis siput , slow , okay ? puas aty ?
So then , org tye kan , pastu dy smbil muke stress , muka strss ! tgh men Facebook ! ya Allah geram nye guwaa kalo trigat blek sal minah senget tuuu ! okay , sal expression jgn layan , memang menyakitkan aty , dyia cakap , "hissshhh ! cari jelah kat atas meja tu , aku letax atas tu je , bising arh"

aku baru tanye satu , SATU okay ? satu soalan , bsing ape kejadahnya , nak ckap busy , busy mende nye ? busy men facebook ? kang ade jugax yang makan Facebook kang , keluar biru , ish !
THEN , org dgn penuh kesabaran la , masuk dlm bilik , n cari mende tu , cari-cari-cari , takdee lahhhhhhhhhhhhhhhh ! ngek ! ce try ckap yang betul ! susah sgt ke ? huhhh !
Then , org malas nak tanya dyia , org pun malas nak cari bub takde mood , and last spot org cri , laci meja study , bukan meja , okay , org pun nampak lah mende alah panjaaang cam ular sawa , warne itam , macam , macam , kenal je mende ni , org amek , and dengan kesabaran , org keluar , org masuk bilik , amek nikon , sambung , charge , dh lame nikon off , org sabar , pikir , 'macam mane boleh ade charger nikon dlm bilik akak tu' , pikir-pikir-pikir , xde letak , xde charge kat sane , serious , ! fuh , nak hepi mmm , nak marah , hmm ,
      "apsal nk hepi xleh , ? patutnya hepi la , and apsal nak marah pulak ? musykil-musykil ,"

tak hepi ? nak hepi rase pelik lha , sbb org dh memang lama cari rupanya duduk dlm bilik tu je , gempak xmarah , org puas cari , dah tanye , dh siasat , 3jumaat , last2 ade dlm bilik dyia ! AND ntah , tapi yang penting Alhamdulillah , selepas setengah tahun ilang , jumpa balik , xabis duit ,

tapi persoalannya , macam mane boleh ade dlm bilik akak , ?