Saturday, 25 January 2014

Converse-converse !






Halo ! Converse ! Huhh ! YA ALLAH ! memang pergh gile pi kbm takdi ! Meh la nak share cite !
Cenggini citer dya , dh lama daaah , papa jnji nk pi beli kasut converse , tp xsempat ! Seminggu tangguh , and tudau lah kiteorg kuar beli converse org la . Time tu , mami pi skolah dia . So adik kena ekut sama . Mula2 papa nak pi pasir mas , tpi org xnak ! Sbb org keras nk converse ! Converse ! Converse ! Jadi , papa pun straightt pi kb . sbenaqnya  kb tu jem ! Tp ade org kesah ? Papa pun pi kota bharu mall(kbm) ! masuk je tempat parking , org msuk mall tu . pastu kite pusing pusing dulu , lepas tu org tejumpala kasut merah high converse
! dh jumpa kan , org pun mintak nk try la and nk saiz 37 . ade ! alhamdulillah ! selamat ade , tapi yang masaalahnya time tu , time org pake , kat ruang dalam jari kaki tu , like sempit ! susah je rase nak jalan nanti . and rase cam kalo high , macam , pelik lah ! so , org mintak ngan akak penjual tu nak yang pendek merah punya converse . but ! takde !!! wargh ! so org pikir-pikir-pikir , em , itam oke ugak ! sbb org ade nampak kasut itam kat bawah merah tu . so org cakap kat papa yang takde kasut merah pendek org punya saiz .
em , pastu papa pun bawak pi makan dulu , lepas tu baru pikir sal nak beli kasut kat mane . time jejalan nk nek tingkat atas , org nampak banyaaak kasut ! but , kasut jogging ! org taknak arh kasut jogging sebab nampak tak stylee ! huhu ! dhtu makan-makan-makan ! lepas siap , papa tanya nak beli kat mane ye ? dh tu org buat keputusan nak beli yang itam . pastu , kiteorng pegi balek kat kedai kasut tadi , n org try la kasut itam . pastu time org try saiz 37 , org rase cam pake kasut merah tu . rase cam sempit je . dhtu , org mintak yang 38 . org try , oke ! memang longgar sikit , tp mybe kalo pakai stoking , muat . so , amek keputusan beli saiz 38 satu , and saiz 37 satu . yang 37 tu utk kakak org . sbb dye mintak jugak . lagipun kaki dya kecik agi dri kaki org . harga 2 pair kasut tu Rm97 . sbelum tu . org ade check lambang converse , ade ke idak . belek-belek-belek , aik ? asal takdek ? emm , mybe dlm kasut kut . org pun tak layang and balek senang ati la . sbb dah dapat kasut yang org nak ! lepas tu , dh balik tu .