Wednesday, 15 January 2014

King kong !





Hai ! Assalamualaikum ! Org baru je balek skolah , uihh ! Syok gileer ,  org ade perjumpaan ko , usahawan muda , dlam 1,30  cmtu bru abis , then org pun balek la , beli hotdog pulut 2inggit , air 1.30 then sampai kat sekolah mami dlm kul 2:15 cenggitu , smpai nye org , xde kerete ijau , kete mami la , so org igt mami suh papa amek org ngn akak so , org tunggu la , tunggu-tunggu-tunggu , lam 2:20  gitu akak pulak sampai , lepas tu org ter jumpa dgn ticher nik ! Hoho bangge kejap ! Ticher igt ag akuu , fufufu . Then , still tunggu tau ! Dlm kul 3 camtu ,
    "hish mane mama ni , papa !"
Dlm aty igt y dyorg xigt org lagi , tp org rase dyorg nk amek pasni kut , niatnya nk col tp mybe dyorg dtg kejap ag , so org ngan akak tunggu , lame siot tunngu , akak ajak org pi pusing skolah mama , bgunan baru kan , cntik2 ! Ade kolam ikan , pndok comel , okey la , sbb kt skolah org xde mende ni . Pastu round-round , tawaf sekolah , and mama xsmpai lagi ! Hurmm ! Macam macam dh org pikir , mama ni pi umah mok ke ? Tak ingt org ke , lupa ke y dyorng ade anak kat sini , And mcm macam lagilaah ! Siap tawaf , pi 7 Eleven pulak ! Beli makanan like keropok cenggitu , actually takde duit , tp akak ade pegang duit kelas nk beli pembalut meja such tht , so she use that money dlm 15 inggit gitu , so org pun amek la meggi , potato , and air blackurrant aloevera , so all of that 3.90 and org cam pinjam la duit kelas akak , akak pulak beli , meggi , keropok , air , mm xigt bpe inggit tp y pasty 11.40 abis , so org kene bayo la nt balek umah ,
Kiteorang cecepat la balik kat skolah tkut mama dh smpai , tp belum lagi ! Time tu dh kul 3:30 dh ! Smbil tunggu , org ngn akak pi makan dulu , meggi , makan-makan-makan-makan , tgok kat luo , belum smpai lagi , aish bile nk smpai nii !
Tapi , takpe takpe mesty mama sampai lepas ni , so kiteorang pi musalla , sbb nak semayang pulak , time tu dh pukul 4:50 agak agak la , semayang-semayang-semayang , org p amek buku English ngan Math , alang alang tunggu tu biarlah smpai ke petang kan , org ade terpikir nk col papa , tp org nk siapkn homework ary sbb nk tido awai sikit , buat-buat-buat , siaap !!
JYEEAAAHHH !! Hepi kejap i , hihi
Lepas dh siap kerja , org pi la simpan buku buku dlm beg blek and pi call papa kat public fon kat luar pagar sekolah , suddenly , org nampak papa ! Geram pun ade time tu , org pikir yang dy baru teringt kat org , smpai biar org tggu slma 3jam tau ! Kalo korang plak accane ? Dahtu org pi amek beg and panggil akak yang papa dh sampai , msuk kereta , papa mengamuk ! Like the topic tuday ! Org bersalah jugax , tp bukan slah org tapi slah mama , org tak ckap pape pun yang ade latihan ko , org ckp perjumpaan ko , takkan tu pun slah org ,tapi org just senyap je , tanak menjawab , kang makin marah lagi papa tu . Sampai kt umah akak terus masuk bilik , sbb papa mengamuk teruk kat dy sbb dh besar tp xleh fikir , bukan org y cakp tapi papa , org tau papa kalo mengamuk , mulalah duk cakap mcm tu . Org pun masuk jugax . Mama tanye asal balek lewat kan ? And blablabla , , lepas tu dlm 15minit cmtu papa panggil suruh makan , n cakap  yang papa bukan marah tp bimbang , , lembut gituu . Org pun oke ! Sbb time balek tu org cm merajuk arh sbb ppa marah org . Hhihi . .
Akhirnya papa and orang oke balik , tp mse depan kite xtau kan ? :)