Tuesday, 21 January 2014

Sekolah hantu



Hari ni nk dekat balek cmtu , kiteorang satu kelas kene pegi kat mussalla , or kite panggil mosque , oke ? Dhtu kena semayang lah kan , tapi org nak smyang kt umah . And dlam 6 , 7 org cmtu xsemayang , and org duduk ngn syida dlm musalla smbil myndar-nyandar . pastu org pun tanye la kak shida a.k.a syida ,

                "eehh , syida penah nampak tak mende-mende , yelah mcm , hehantu ?"
"erm , penah ! Time org drjh empat , dekat sekolah SK Ibrahim III . "
               " eehh ? Try citer , !"
"cmni , time tu org mai awal dlm pukul 6 lebih ,"

Pastu ade unknownS meh bertempek kat org ngan syida , nk dgr ugak lah kan , em , Izzah , Alia , Nadiah . Tiga bestfriendS !
Sorang budak name Alia ni menyampuk ,

"story sal mende ni ? Sal antu erk ? Nak taw tak yang SK Ibrahim III (sksit) tu keras *kenkong ! Yelah , sekolah tu kan dekat dgn semak cam hutan camtu , and tempat paling keras gile adalah , bgunan baru , tingkat 3 ,"

                        ' jap ! Asal tingkat tiga ? Asal xsekolah tu ?'
                'i dont even know 2 , org dh tye tp xtau nape ,"

For readers knowledge , Alia and Syida are classmates in 5 years ago , tak paham ? Time drjh 4 , alia ngn syida satu kelas in sksit tu , so dyorang taw la sal-sal tu .

                            "oke3 , syida sambung !"
"dhtu , org dgn sorang laki je dtg awal , dn kat lua tu gelap lagi , and classroom tu dh pasang lampu . Lepas tu , lelaki ni , Hairi , rncang nak tutup lampu nk takutkan budak lain , time tutup lampu tu , org nampak nenek baju putih lam samar-samar cenggitu , org senyap je ."

Seriau kejap org , yelah kalu cm dgr citer seram , air mata cam nak kua , cam pedih ah .
Dhtu ade cter satu agi , alia yang citerkan ,

"time tu , ade dua org budak pi tandas , sorang tgh buang hjat , sorang duk menilik smbil tggu kwan dye yang sorang lagi , lam 15min budak kat depan cermin tu tunggu kawan dy . Budak tu ase xsedap aty , dy terus pi ketuk smbil pggil kawan dy . Kwan dy xmyahut pun . Lepas tu , budak tu tgok kat bwh pintu , and Masya-Allah , ade lembage rambut panjg tgh hadang pintu tandas tu . Budak tu ape lagi , dye terus panggil ustazah engkauu !"

Org seriau laggi , tpi org ni jenis excited kalo bab-bab citer antu ni .

"lagi-lagi ?"

Izah yang jadik tukang dengar ugk cakap yang dy penah pegi jejalan ikut skolah tu , stiap petang dy pi . Setiap kali ikut sne , dy mesty tgok atas bngunan . Rase macam ade mende yang tgk and sekolh tu nmpak cam besar sgt .