Tuesday, 1 April 2014

Ladies Vs Misters. Hero





Hai, Hoi , Hey, dengar sini !! *jerit

ceq nak cita sikit ni , sal tajuk entry yang berkenaan , hm , apa yang korang fikir bila aku tulis tajuk cenggitu ?
actually , dalam apa yang aku kaji tentang diri aku ni , i think i'm different and like i'm not same as other girl . but d other girls must saying the same thing right? cam aku , kat kelas aku duk hujung , corner hujung sekali dengan budax yang, , ,,  yeah , em , nak kata gedik , urm , setengah , nak describe pun susah sbb aku xrapat sangat ngan dia dulu . urm , yang penting dia ni jenis social , peramah , and talkative , and i'm also terganggu jugax sbb dia Ter-lebih peramah . kalo korang kat conditon aku , 'duduk dengan orang yang tak se-kepala , tak kenal perangai dia yang sebenar camne , dya jenis susah kena tego , degil , pemalas . yeh. aku gila! sbb aku xleh tego dya . byak kali aku nak tego act ridiculous dya , but suara niii , macam tesekat kat kerongkong . dalam otak aku berligat nanti dya taknak kawan ngan kita , anti-kita , hasut org len benci kita , cakap yang kite ni bajet alim , ngumpat kite . tak ke sedeh ? ;'( 
aku ni da tak tau lah nak buat ape ngan budak sebelah ni , so aku ni macam legakan aty dia la bila dia mula nak gegang and macam berbual ngan aku . dahlah masa dia nak berbual tu subjek yang aku memang kena fokus , macam sejarh , gerografi , matematik , sains. mende yang kena ingat formula . banyak jugax yang aku terlepas time cikgu-cikgu kesayangan aku ni . tapi aku xleh nak kecikkan aty dya  dan jugax takleh kecikkkan ati cikgu kesayangan aku . cikgu pulak tak suka sangat ngan budak sebelas aku sbb dya ade buat kes disiplin dulu and macam dah melekat kat ati cikgu yang perangai dia ade masalah , blablabla , , bukan dia je yang kena sal ni sbb cikgu mesty syak aku macam nak ade kes disiplin juga , dan macam tengok aku ni gedik , and tersilap anggap . aku tau yang budak sebelah aku ni dah berubah sekarang sebab dia takde teruk cam dulu . . huahhh . lepas pikir sal ni , stress pun ade . kesian aku sbb cikgu tengok aku dari PERSPEKTIF tu . Ya ALLAH . adekah aku over sangat sal ni ? or mesty korang cakap yang 'hal cam ni biasa lah' , 'alah rilex la' , 'hal xbesar, jgan memperbesarkan' , 'macam la dya baik sangad'
haa , kalo ade yang cakap cmni , sah aku tutup blog aku . *lap hingus
apasal la aku nak cakap sal kawan aku ni , SEBAB aku makin terpengaruh ngan perngai dia , aku makin malas sekarang , cikgu pun cam dah tak rapat ngan aku , kawan pun menjauh , result jatuh jugax ,homework tak siap , kalo fikir balik , aku tak macam ni dulu . aku memang doa-doa-doa supaya dya terbukak ati nak rajin balik , tak cakap kuat sangat sampai kampung aku dengar , suruh dia jangan gedik , jangan 'menter' .
aku takleh nak bukak aib dya , nt dosa besar pulak yang aku tanggung . aku dah try change , but susah sebab dia yang duduk kat sebelah aku . nak tukar tempat cikgu dah tak kasi , wagh , sedeh lah cenggini . tapi walaupun dia camtu aku still kawan ngan dia . 
kawn sebelah aku ni suka merayap , macam suka buat geng berbual , and aku bukan jenis camtu , akuu lebih suka orang yang datang kat aku , and macam tak minat sangat bukak kedai kopi . and aku rapat ngan laki sikit berbanding gadis-gadis menawan kat kelas aku , sbb aku ni jenis payah nak cakap lembut , yaelah kalo ladies , senang terusik hati , dah merajuk , sapa nak pujuk ? mcam lembut , kalo laki ni , jenis xkesah sangat , sporting . dalam kelas aku xramai sangat yang sporting , laki pun ada lah yang boleh buat geng . kadang-kadang kalo aku boring atau stress aku kacau la sapa yang aku rasa nak kacau . kekadang lady aku kacau , gentlemen pun aku kacau . mybe sikap tomboy aku time darjah6 still ade kot ? *sengih kerang busuk
and starting now aku kena go on right ? mm , nk tego tu memang susah but mybe i will do on my own . everything !! aku kena study balik , kena hafal balik . but kat rumah pun aku malas . haiyaa mood takda ma , canna nak study .? hee . stress!